Visitasi Asesor BAN PT ke Program Studi Teknik Geofisika Visitation assessor of BANPT to Geophysical Engineering Program

Mipa-381Selama lebih kurang 3 hari, mulai tanggal 18 Agustus s.d 20, Asesor dari BAN PT (Badan Akreditasi Nasional Perguruan Tinggi) akan mengadakan visitasi  di Program Studi Teknik Geofisika Jurusan Fisika Fakultas MIPA Universitas Brawijaya.

Pada hari pertama, Tim Asesor BAN PT yang diwakili oleh Bapak Sihana, Dr., Ing, Ir. (UGM) dan Ibu Farida Idealistina Muchtadi, Dr.,Ir., (ITB), diterima oleh pimpinan Fakultas MIPA di ruang pertemuan. Dekan FMIPA didampingi wakil Dekan I, mempresentasikan Borang 3b serta sesi tanya jawab, selama lebih kurang 60 menit.Mipa-381For about three days, starting on August 18 to 20, 2015  Assessors of BAN PT will hold a visitation in Geophysical Engineering Program, Department of Physics, Faculty of Mathematics and Natural Sciences Univeritas Brawijaya.

On the first day, the assessors BAN PT, represented by Mr. Sihana, Dr., Ing, Ir. (UGM) and Mrs. Farida Idealistina Muchtadi, Dr. Ir., (ITB), accepted by the leadership of the Faculty of Science in the meeting room. Dean of the faculty of mathematics and natural sciences and his deputy, presented the borang 3b and answer session, during approximately 60 minutes.

Mipa 387Acara selanjutnya adalah visitasi ke Prodi Teknik Geofisika Jurusan Fisika untuk bertemu dengan dosen, task force, mahasiswa  dan alumni. Belum diketahui berapa lama waktu yang dibutuhkan oleh Tim asesor, karena tergantung dari kondisi nyata di lapangan. Semoga visitasi yang dilakukan sesuai dengan harapan dari semua pihak, baik Ban-PT,  Fakultas maupun jurusan dan prodi sehingga bisa menjembatani semua kepentingan yang ada.

Mipa 387The next event is the visitation to the study program Engineering Geophysics, Department of Physics, to meet with the lecturers, the task force, students and alumni. Not yet known how long it takes the team of assessors, because it depends on the real conditions in the field. Hopefully visitation were conducted in accordance with the expectations of all parties, both Ban-PT, faculty, department and study programs so that it can connect all existing interests.